Wildwaterbaan Hardenberg

15-01-2014

Eind vorig jaar is een ruim 150 meter lange betonnen baan in het Vechtpark aangelegd.
De baan sluit aan op de Vecht en bij voldoende stroming gaat er tien kubieke meter water per seconde doorheen stromen. In de wildwaterbaan zijn kunstmatige obstakels aangebracht.


Bij de aanleg van de wildwaterbaan is bijna 800 kubieke meter beton en ruim 90.000 kilo staal gebruikt. De baan heeft niet die moeilijkheidsgraad van de baan in Zoetermeer en lijkt uitstekend geschikt voor beginnende wildwatervaarders. De gemeente Hardenberg ziet de baan als een toeristische trekpleister die veel kanoliefhebbers aan zal trekken.

 

De wildwaterbaan in het Vechtpark is momenteel nog niet open voor publiek.  Er moet nog een veiligheidskeuring plaatsvinden en er moet aan de afwerking rondom de baan nog het nodige gebeuren. Driestromenland volgt de verdere ontwikkelingen met grote belangstelling.
 

 

NIEUWS

CORONA CRISIS

De corona crisis heeft ook gevolgen voor de activiteiten van onze kanovereniging. In navolging van overheidsmaatregelen, richtlijnen van het RIVM, en na overleg met de Toeristische Kano Bond, heeft het bestuur van KV-Driestromenland besloten alle activiteiten voorlopig stil te leggen.

lees meer »

 

Nieuwe steiger in Buren

Een tocht met een feestelijk tintje omdat er twee nieuwe steigers in gebruik genomen werden.

lees meer »