Wildwaterbaan Hardenberg

13-04-2014

De nieuw aangelegde wildwaterbaan in Hardenberg is op 12 april officieel geopend.
Deze wildwaterbaan is uniek. Het is de eerste baan in Nederland die gebruik maakt van het natuurlijke verval van een rivier. De Overijsselse Vecht zorgt voor een hoogteverschil van 1,5 meter bij een baanlengte van 140 meter. De baan heeft de classificatie van wildwaterniveau II. Dus uitstekend geschikt voor beginnend wildwatervaarders.
Naast de baan ligt een bevaarbare vistrap van ongeveer 220 meter.
Doordat geen gebruik hoeft te worden gemaakt van pompen, kan de baan gratis worden gebruikt door individuele kanoërs en verenigingen.

 

Stroomsnelheid

Zoals gezegd is de baan 140 meter lang, met een verval van ongeveer 150 centimeter. Bij een debiet van 10 m3/seconde levert dat een stroomsnelheid op van rond 8,5 km/uur. De waterdiepte is 60 centimeter. De baan heeft schuine wanden. Op het wateroppervlak is de baan 4,60 meter breed.

Het bestuur van Driestromenland zal z.s.m. de baan gaan verkennen en bekijken of we een activiteit op deze nieuwe baan kunnen inplannen.

 

NIEUWS

Bloesemtocht zondag 6 mei 2018

Kanovereniging Driestromenland organiseert op zondag 6 mei de Bloesemtocht voor leden van de TKBN.

lees meer »

 

Oeganda 15 januari 2018

Drie leden van de vereniging zijn in januari voor het tweede jaar afgereisd naar Oeganda om daar wildwater te varen op de Witte Nijl.

lees meer »